Dogodki – maj

POLETNI ORATORIJ pripravljajo naši mladi animatorji za teden od ponedeljka 3. julija, do petka, 7. julija 2023. Prijavnice pošilja ekipa animatorjev Kamniškega poletnega oratorija po E-pošti; dostopne pa so tudi naslednji povezavi: Prijavnica

Vsak ponedeljek med šolskim in veroučnim letom ima svoja srečanja od 17.30 do 18.30 Družinska kateheza Kamnik (DKK), v katero je vključenih 19 družin. Vedno je skupni začetek v cerkvi z molitvijo in pesmijo, nato sledi delo v ustaljenih petih skupinah: predšolski otroci, 1., 2. in 3. triada – vsaka skupina posebej ter starši. Vsako tretjo nedeljo v mesecu DKK sodeluje pri sv. maši ob 10.30 dopoldne.

DKK v glavnem usmerjata in vodita Špela Sušnik Komac in njen mož dr. Blaž Komac s sodelavci.

 

line
OBISK VELEPOSLANICE ZDA 
Na praznik Gospodovega vnebohoda, v četrtek, 18. maja 2023, je obiskala naš samostan veleposlanica Združenih držav Amerike v Sloveniji, gospa Jamie Lindler Harpootlian s svojo sestro in prijateljico, ki sta prišli k njej na obisk iz ZDA. Z zanimanjem so občudovale cerkev, Plečnikovo kapelo Božjega groba in knjižnico. Poslovili smo se kot da bi bili že dolga leta prijatelji in si napovedali kmalu nasvidenje.
zapis ameriške veleposlanice

Zapis naših gostij iz ZDA v Knjigi gostov knjižnice samostana Kamnik, 18. maja 2023.

 

Da pa je bil obisk tudi “pokrit” z odličnimi fotografijami, je zasluga našega dolgoletnega slovensko-avstralskega prijatelja, ki se je pred kratkim vrnil iz Avstralije, g. Florjana Auserja. Isti dan zvečer smo bili spet skupaj z njim na odprtju razstave pokojnega akademskega kiparja – specialista g. Staneta Kolmana v atriju Izobraževalnega centra v Radovljici. Na fotografiji: Akademski slikar in kipar g. Nikolaj Mašukov, p. Ciril, naš fotograf, ter urejevalec naše spletne strani – g. Florjan Auser ter častni konzul Republike Slovenije za New South Wales (Avstralija) g. Anthony Tomažin z ženo Tatjano. To srečanje pa je ujel fotograf, upokojeni novinar in prijatelj g. Mirko Kunšič.

line

SKAVTSKI VODITELJI IZ TRSTA so preživeli dva mokra dneva in eno noč kot naši gostje 13. in 14. maja 2023. Za duhovne pogovore, spoved in za sveto mašo se je pripeljal iz Gorice škofov vikar za Slovence g. Karlo Bončina. V poznih večernih urah so obhajali sveto mašo v naši cerkvi sv. Jakoba, ki pa ima v šmarničnem mesecu maju v glavnem oltarju podobo Marije z Jezusom.

Skavti

line

FRANČIŠKOVI MLADI PRIJATELJI – to je naša mladinska skupina – je imela celovečerno srečanje in zanimiv ter pester pogovor z g. Lojzetom Peterletom v soboto, 6. maja 2023.

FMP in Lojze Peterle