Dogodki – oktober

SKAVTI Mamutovega stega Kamnik 1 so začeli novo sezono 2023/2024 s sveto mašo na travniku nad Godičem v nedeljo, 8. oktobra 2023, sredi dneva v topli jesenski nedelji. Njihov stegovodja je Žiga Gams, Neža Pavlinič pa ima novo odgovornost na skavtski državni ravni v Ljubljani.

POVEZAVA do skavtske spletne strani: https://skavtikamnik1.eu

line

Krompirjev ples za dijake in študente

line

Prihod  patra Darka Žnidaršiča iz Avstralije in praznovanje Transitus.

V ponedeljek popoldne, 2. oktobra 2023, sva z Marijo Anžič v Benetkah pričakala patra Darka Žnidaršiča in ga pripeljala v Kamnik. Veseli smo njegovega prihoda domov po štirih letih. 

Skupaj smo v večeru 3. oktobra praznovali Transitus, pri katerem so sodelovali tudi nekdanji ministrantje, ki jih je pred mnogimi leti vodil in usmerjal pater Pashal Gorjup.

Kamnik, 3. oktobra 2023
Kamnik, 3. oktobra 2023
Patri Darko Žnidaršič, Franci Seničar in Ciril A. Božič z ministranti po sklepu Transitusa.

Na praznik sv. Frančiška, v sredo, 4. oktobra 2023, smo ob 9. uri dopoldne obhajali slovesno sveto mašo z vsemi dekanijskimi duhovniki. Somaševanje je vodil naš kamniški župnik in dekan g. Luka Demšar. Po maši smo imeli v novi dvorani dekanijsko pastoralno konferenco in nato v samostanski jedilnici praznično kosilo, ki sta ga pripravili gospe Pavla in Marija.

Vsi duhovniki dekanije Kamnik po koncu pastoralne konference in še pred kosilom!

Kamnik, 4. oktobra 2023
Vsi duhovniki dekanije Kamnik po koncu pastoralne konference in še pred kosilom!
Z leve na desno: Edi Strouhal – župnik Šmartno v Tuhinju in Sela pri Kamniku; Nikolaj (Kolja) Štolcar – zlatomašnik in župnik treh župnij: Zgornji Tuhinj, Špitalič, Motnik; p. Cristian Balint OFMConv – novi župnik v Komendi; p. Ciril A. Božič OFM Kamnik; Tadej Ložar – župnik Homec in Vranja Peč; Pavel Pibernik – prodekan in žpk Mekinje in Gozd; Luka Demšar – dekan in župnik Kamnika in Tunjic; Gregor Šturm – žpk Stranje; Janez Gerčar – žpk Šmarca – Duplica; Janez Miklič – žpk Nevlje; p. Franci Seničar OFM Kamnik; France Urbanija – duhovni pomočnik v Kamniku in v Tunjicah, nekdanji “Triglavski župnik” in ta dan godovnjak.