Dogodki – februar

KULTURNI DOGODEK

 
V petek zvečer, 24. februarja 2023, je v novi dvorani Frančiškanskega samostana Kamnik oživela poezija patra Evstahija Berleca. Pater Franci Seničar je predstavil zbirko pesmi patra Evstahija, ki jih je zbral in uredil v knjižni zbirki. Večer so popestrili glasbeniki in recitatorji, povezovala ga je predsednica Društva sv. Jakoba Kamnik, prof. dr. Marjeta Humar.

Oblikovanje knjige in prelom je delo gospe Marije Anžič; izdala in založila jo je založba Salve d.o.o Ljubljana. Natisnjena je bila v 300 izvodih koncem leta 2022 v Ljubljani.

Pesniško zbirko z naslovom Naš pesnik p. Evstahij Berlec OFM lahko kupite za 15 evrov v zakristiji. 

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK, Prešernov dan, je odmeval v soboto, 11. februarja 2023, ko je imel ob 19. uri svoj krstni nastop v naši dvorani godalni kvintet mladega Miha Škrlepa, ki ga je poimenoval Arco5.

ROMANJE K SVETI TROJICI v Slovenskih goricah v soboto, 11. februarja 2023: V cerkvi je bila ob 11. uri sv. maša za pokojnega patra Lavrencija Anžela ob 2. obletnici njegove smrti. Somaševanje je vodil p. Ciril A. Božič, ob oltarju pa so se pridružili p. Franc Kovše, p. Damjan Vračko, p. Boris Markež in p. Bernard Goličnik. 

Po sveti maši so sledile molitve na pokopališču ob grobu patra Lavrencija.