Dogodki – januar

Knjižnica Frančiškanskega samostana Kamnik je vse bolj obljudena. Z zanimanjem prihajajo na obisk starejši in tudi mladi s srednjih šol. Radi jim pokažemo zgodovinske dragocenosti. Glejte, s kakšnim zanimanjem si ogledujejo in spremljajo razlago p. Cirila, ko jim prikazuje knjigo Svetega pisma v originalnih jezikih: Stara zaveza v hebrejščini in nad njo latinski prevod ter Nova zaveza v grščini in nad grškimi besedami prevod v latinščino. Kakšna mojstrovina v vseh pogledih: prevajalskem, tiskarskem in založniškem! Natisnjeno v letu Gospodovem MDCLVII –  1657. Kdo bi si to upal danes?! Preberite več.

KAMNIŠKI TRIKRALJEVSKI KOLEDNIKI so letos obiskovali domove od 2. januarja pa vse do nedelje, 8. januarja 2023. Obiskali so precej domov, bili so tudi v Ljubljani na nadškofiji in v bogoslovju. Hvaležni smo jim za to njihovo vsakoletno oznanjevalno, karitativno in tudi kulturno poslanstvo, ki ga opravljajo že nad 20 let.

Blagoslov samostanskih prostorov na tretji sveti večer, pred praznikom Svetih treh kraljev, 5. januarja 2023.

Pater Franci in predstojnik samostana pater Ciril blagoslavljata samostanske prostore na tretji sveti večer, pred praznikom Svetih treh kraljev, 5. januarja 2023: 20 + G + M + B + 23.

Zbrani v samostanski obednici ob jaslicah na drugi sveti večer, 31. decembra 2022: g. France Urbanija – duhovni pomočnik v župniji, g. Luka Demšar – župnik v Kamniku in dekan kamniške dekanije; naprej desno pa samostanska ekipa: p. Franci Seničar, ga. Pavla Markuš, p. Ciril A. Božič, ga. Marija Anžič.

BOŽIČNICO JE NA SVETI VEČER 2022, v soboto, 24. decembra 2022, pripravila Družinska kateheza Kamnik (DKK).

Tukaj najdete galerijo slik od svetega večera v naši cerkvi: >>>  Povezava do galerije slik, v kateri je 222 slik za sveti večer, 24. decembra 2022.
Lepa slovesnost je bila. Bogu hvala za vse glasbenike, nastopajoče, sodelujoče, ministrante, p. Cirila in sploh za vse.

Zahvala avtorju fotografij in zapisa prof. dr. Marku Vrabcu.