Dogodki – april

INVALIDI Z DOLENJSKE, organizirani v Društvu amputirancev Slovenije, ki mu predseduje g. Alojz Golob s Težke vode, župnija Stopiče pri Novem mestu, so priromali k nam v Kamnik v petek, 28. aprila 2023. Ob 10. uri je bila zanje sveta maša v naši cerkvi, pri kateri so dejavno sodelovali z ubranim petjem. Po pogostitvi so si ogledali film o Kamniku in o samostanu, pot nato nadaljevali na Brezje, Škofjo Loko in nato proti domu, seveda z vmesnim postankom za kosilo na Gorenjskem in večerjo že na Dolenjskem.
Invalidi v Kamniku
KONCERT ZBORA CANTEMUS »Objem pomladi« v sodelovanju s Senožeškim tamburaškim orkestrom je bil v naši dvorani v soboto, 22. aprila, po večerni sv. maši ob 19.45.
Koncert
ŠOLSKE SESTRE sv. Frančiška Kristusa Kralja (ŠSFKK) so imele svoje srečanje pri nas v soboto, 22. aprila 2023, s sveto mašo ob 11.30 dopoldne ter si nato v dvorani ogledale film o Kamniku in samostanu. Tu pa je še pozdrav za Vas z našega vrta: Mir in dobro!
Sestre v Kamniku
SLAVJE VELIKONOČNE VIGILIJE
Kamnik, 8. april 2023
Med nami sta bila v velikem tednu misijonar jezuit pater Stanko Rozman, ki je vsak dan po več ur spovedoval in izžareval misijonskega duha ter Fr. Harry Chan, definitor avstralske frančiškanske province Svetega Duha, po rodu iz Hong Konga, deluje pa v Brisbanu. Tako smo bili deležni velikonočnega voščila tudi v njegovem jeziku Cantonese.

Slike si lahko pogledate na povezavi >>> SLAVJE VELIKONOČNE VIGILIJE

VELIKA NOČ GOSPODOVEGA VSTAJENJA 2023:

Vse žegne Božje in radost vstajenjske aleluje Vam želimo z vzklikom romarja, kot ga je zapisal pisatelj France Bevk v črtici Veliki teden (Slovenec, 10. aprila 1914, str. 1-2):
»Romar ga je oznanjeval! Slava zmagi, slava ljubezni. Ljubezni do Življenja in življenja! Sila mečev in topov se je uklonila sili src. Vstali smo s Teboj. Grobovi so danes vrtovi. Tvoja roka nas je dvignila. Ne zaide nam sonce nikdar več! Slava Ti, Odrešenik! Pozdravljen, Veliki dan!«
Blagoslovljeno doživetje velike noči, Velikega dneva – vseh velikih dni, ki so prazniki Življenja. Bog živi! Aleluja, aleluja, aleluja!
To so velikonočna voščila naše samostanske družine s sodelavci.

Poslanica svetega očeta Frančiška za postni čas 2023: Postna askeza, sinodalna pot

VATIKAN (petek, 17. februar 2023, RV) – V petek, 17. februarja, so na Tiskovnem uradu Svetega sedeža predstavili poslanico papeža Frančiška za postni čas 2023 z naslovom: Postna askeza, sinodalna pot.

Poslanico si lahko preberete na tej povezavi: Poslanica svetega oceta Franciska za postni cas 2023.

Frančiškanski pater Harry Chan iz Avstralije (po rodu iz Hong Konga) se je po krizmeni sveti maši v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja na veliki četrtek, 6. aprila 2023, v spremstvu patra Cirila srečal na dvorišču ljubljanskega bogoslovja z mnogimi slovenskimi duhovniki, obema ljubljanskima pomožnima škofoma, dr. Francem Šuštarjem in dr. Antonom Jamnikom, ter z nadškofom metropolitom msgr. Stanislavom Zoretom OFM.

Na fotografiji: Pater Harry, g. nadškof, p. Ciril

Božji grob 2023
Cvetna nedelja 2023