Cerkveni pevski zbori

Sveta Cecilija, zavetnica cerkvene glasbe, goduje 22. novembra. Pri večerni sv. maši se vsako leto s hvaležnostjo spominjamo vseh živih in pokojnih pevcev, organistov, pevovodij, glasbenikov in voditeljev ljudskega petja, ki so s svojimi talenti bogatili in bogatijo bogoslužja. Iskrena zahvala vsem, ki v naši cerkvi z glasbo in petjem lepšajo bogoslužja: zborovodju Janezu Klobčarju, organistom Majdi Peterlin, Andreji Pogačar Špenko in sinovoma, Silvanu Baši in njegovemu družinskemu orkestru in zborčku, pevkam in pevcem zbora sv. Jakob, ki prepeva med nedeljsko sv. mašo ob 8.30 zjutraj; vsem, ki pojejo ob nedeljah pri jutranji maši ob 7. uri in dopoldanski ob 10.30, članom glasbenikom Družinske kateheze in voditeljem ljudskega petja; skratka vsem, ki s svojim glasom – z branjem ali petjem – služite Gospodu. Naj bo vse Bogu v čast in nam v veselje!

Organistinja gospa Majda Peterlin izvablja čudovite melodije iz orgelskih piščali, zborovodja mešanega pevskega zbora sv. Jakob, g. Janez Klobčar, pa iz strun violine.

Na pevskem koru med nedeljsko sv. mašo ob 7. uri zjutraj. Vsak od njih poje za tri!

Pevke in pevci našega mešanega pevskega zbora sv. Jakob pojejo redno med nedeljsko sv. mašo ob 8.30 zjutraj ter na praznične dni med večerno sv. mašo.

Mešani pevski zbor sv. Jakob s podmladkom ter patrom Cirilom, p. Francijem in pastoralno sodelavko gospo Marijo Anžič pred glavnim oltarjem; božič 2022.

»Jožkov pevski zbor«, imenovan po pokojnem očetu in dolgoletnemu organistu Jožku Pogačarju, očetu organistinje gospe Andreje Pogačar Špenko, ki s svojima sinovoma Antonom in Krištofom ter pevkami in pevci glasbeno bogatijo nedeljsko sv. mašo ob 10.30 dopoldne.

Glasbeno talentirana družina g. Silvana in gospe Barbare Baša sodeluje pri nedeljski sv. maši vsako drugo in četrto nedeljo v mesecu ob 10.30 dopoldne.

Tretjo nedeljo v mesecu sodelujejo v času veroučnega leta pri sv. maši ob 10.30 dopoldne člani Družinske kateheze Kamnik (DKK). Med njimi je precej glasbenih talentov.

Orgle so kraljica vseh instrumentov.

ORGLE NA KORU FRANČIŠKANSKE CERKVE v Kamniku je izdelal leta 1939 mojster Franc Jenko iz Št. Vida nad Ljubljano. To je bil njegov opus 36.
Orgle imajo 20 registrov in 5 registrskih pedalov.